Danone kutatás

A Danone az elmúlt 90 évben számtalan tudományos kutatásban működött közre szakértelmét folyamatosan olyan fejlesztésekre fordítva, amelyeknek céljaolyan termékek előállítása, melyek az egészségünkre bizonyítottan kedvező hatást gyakorolnak.

Az első Danone joghurtok,amelyek 1919-ben a párizsi Pasteur Intézetben fejlesztett kultúrákkal készültek, igazi áttörésnek bizonyultak. Ezeket kezdetben a barcelonai gyógyszertárakban árusították.

Napjainkra a Danone egy különlegesen gazdag, több mint 4000 tejsavbaktériumtörzsből álló gyűjteményt hozott létre. Ezek a tejtermékekből származó,illetve növényi eredetű baktériumokegyre nagyobb teret nyitottak az innovációknak. A Danone termékfejlesztésének alappillére a tudomány, és a kutatásokra fordított befektetések. A Danone régóta folytat kutatás-fejlesztési programokat, amelyeket több tucat tudományos folyóiratban publikált cikk támaszt alá.

A Danone közel 200 tudományos projektben működik közre, ezen belül többek között a párizsi Pasteur Intézetet is partnerei között tudhatja.

Az Intézettel több, mint 5 éve elindított együttműködés fő témája a probiotikus baktériumok kutatása, azok hatásainak vizsgálata.

A Danone emellett számos nemzetközi, tudományos konferencia aktív szereplője, ahol lehetősége nyílik rá, hogy kutatási eredményeiről rendszeresen beszámoljon.

 

Cikkek és esettanulmányok

Fókuszban a tejsav baktériumok

2012.04.14.

A Danone Research, a Danone 1200 tagot számláló nemzetközikutatás-fejlesztési csapata, azzal a céllal jött létre, hogy széles körben elérhetővé tegyék a joghurtokkal és a tejsavbaktériumokkal kapcsolatos, több mint 20 év alatt lefolytatott kutatások publikációit.

Kérdésed van?

Hívj minket vagy kérdezz online!

06 40 44 11 44

 

Elfogadom a jogi nyilatkozatot

infovonal és közösség