A Bács-Kiskun megyei nevelőszülői hálózat csapata nyerte meg a világkupa szegedi fordulóját

10-12 éves, állami gondoskodásban élő gyerekek vettek részt a Danone Focikupa a Gyermekekért egészségnappal egybekötött szegedi fordulóján, amelyet szombaton tartottak a Stadionban.  A vállalat társadalmi támogató programja keretében 6 városban tart előválogatót állami gondoskodásban élő, labdarúgó gyerekcsapatok körében, amelyek győztesei a kupa országos döntőjén vehetnek részt. A szegedi győztes csapatnak, a Bács-Kiskun megyei nevelőszülői hálózatnak is esélye van arra, hogy Magyarországot képviselheti majd Párizsban, a világ legnagyobb 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgó tornáján, ahol a program nemzetközi fővédnökével, Zinedine Zidane-nal is találkozhatnak. A Danone programját az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata is elvi támogatásban részesítette.

Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) programja révén a Danone Magyarország Kft. 18 éve valósít meg társadalmi támogató programokat. Idén a Danone Focikupa a Gyermekekért rendezvénysorozatot is ennek keretein belül rendezi meg, amelyre Magyarországról ezúttal állami gondoskodásban élő 10-12 éves gyerekeket hív meg a vállalat. Az MLSZ Grassroots program és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló kupa részeként Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szombathelyen, Szegeden, valamint a budapesti gyerekek körében szerveznek előválogatót az állami gondoskodásban élő, sport által elkötelezett gyerekcsapatoknak.

A szegedi rendezvényen részt vett Csuti Nóra, a programot meghirdető Danone Magyarország Kft. marketing menedzsere, dr. Szentgyörgyi Pál alpolgármester, valamint szegedi sportolók, Laczkó Zsolt labdarúgó és Vajda Attila olimpiai bajnok kenus.

„Magyarországról először vesznek részt nevelőszülőknél, állami gondoskodásban élő gyerekek egy professzionális gyermek labdarúgó tornán, a Danone világkupáján. Kezdeményezésünk így idén is n  hasznos és jó  célt szolgál, és  a program segítségével a gyerekeknek  lehetősége van megtapasztalni
azt, hogy milyen egyedülálló érzés hazánkat képviselni egy 32 ország  gyermekeinek részvételével megszervezett nemzetközi sportrendezvényen”
– mondta Csuti Nóra.

„Ilyen korban már el kell dönteni, hogy mit szeretnétek elérni, a sport pedig nagyon nagy lehetőséget ad arra, hogy ezt meg is tudjátok valósítani; megtanít titeket küzdeni, embernek lenni. Küzdjetek, higgyetek, hogy el tudtok érni bármit az életben. Én is ennyi idősen kezdtem a pályafutásomat, és eljutottam nagyon messzire. Nektek is ezt az utat kívánom” – buzdította a helyszínen a gyermekeket Vajda Attila.

Egészség- és sportnap a szurkolóknak
A szegedi rendezvényen az MDOSZ, a Danone programjának stratégiai partnere segítségével a gyerekek és szurkolók megismerkedhettek az egészséges táplálkozás alapelveivel, részt vehettek testtömegindex mérésen, a gyerekek számára pedig egészséges joghurtokért zajló, játékos kvízt és sportfoglalkozásokat biztosítottak.

A Danone Focikupa a Gyermekekért programot, a világ legnagyobb, 10-12 éves gyerekeknek szóló futball tornáját 15 éve rendezi meg rendszeresen a vállalatcsoport, eddig világszerte mintegy 2,5 millió gyermek vett részt rajta. A Focikupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, Magyarországon Szántó Dávid vállalta az országos nagyköveti tisztséget. A rendezvényt a Coop Szeged Zrt. és a Reál Alföld-Szeged Kft. frissítőkkel és gyümölcsökkel támogatta, szegedi médiapartnere a Délmagyarország.

Kövessen minket Facebookon! www.facebook.com/tegyunkegyuttagyermekekert 

További információ kérhető:
Piskóti Attila / Boros Panna
Premier Kommunikációs Iroda
Tel.: 483-1860 vagy 30/396-6089

Képek

Danone hírek

Danone Magyarország Kft. állásfoglalása Augusztus 25, 2018

2018.08.25.

A Danone lezárta a WhiteWave akvizícióját

2017.04.14.

Párizs, 2017. április 13. — A Danone bejelentette, hogy sikeresen lezárta a WhiteWave vállalat akvizícióját. Az összeolvadásról szóló megállapodás értelmében a WhiteWave részvényesei 56,25 dollárt kapnak részvényenként. A tranzakció lezárásának részeként a vállalat törzsrészvényeinek kereskedését a tőzsdenyitás előtt felfüggesztették, a papírokat pedig rövidesen ki is vezetik a New York-i értéktőzsdéről.

Kérdésed van?

Hívj minket vagy kérdezz online!

06 40 44 11 44

 

Elfogadom a jogi nyilatkozatot

infovonal és közösség