Kérdések és válaszok

Milyen országokban találkozhatok Danone termékekkel?

A világ mind az 5 kontinensén találkozhatsz Danone termékekkel. Európában 32 országban forgalmaznak és gyártanak Danone termékeket, Ázsiában 11 országban, Afrikában és a Közel-keleten közel 9 helyen érhetőek el a termékek. Ezeken kívül Észak-Amerikában mind az USA-ban, mind Kanadában megtalálhatóak a termékek, míg Dél-Amerikában 7 országban képviselteti magát a Danone.

További és részletes információk: http://www.danone.com/en/company/global-presence.html

Csak tejtermékek gyártásával foglalkozik a Danone Csoport?

Nem. A Danone Csoport nemcsak tejtermékekkel van jelen a világon. Összesen 4 üzletágban vesz részt és gyártja termékeit és vezető pozíciót foglal el az élelmiszer piacon: friss tejtermékek, palackozott vizek, bébiétel és kórházi táplálkozás.

A DANONE hogyan kapcsolható össze a fenntarthatósággal?

A DANONE Csoport a világ egyik kiemelkedő egészségtudatos élelmiszeripari társasága, valamint szerepel a párizsi Euronext listáján, valamint szintén előkelő helyet foglal el a társadalmi felelősségvállalási indexeken, mint a Dow Jones Fenntarthatósági Indexén, a Stoxx and World-on, az ASPI Eurozone-án, valamint az Ethibel Fenntarthatósági indexén.

Mit jelent a „Danone útja”?

A „Danone útja” a Danone Csoport filozófiáját foglalja össze, amelynek alapértéke, hogy az üzleti sikereket össze kell egyeztetni az emberek és a természet iránti tisztelettel, a globalizációt összhangba kell hozni a helyi érdekekkel.

Mióta van Danone Magyarországon?

A DANONE Csoport első gyártó együttműködése 1991-ben valósult meg az akkori BTV-vel (Budapesti Tejipari Vállalat) , majd 1994-ben vásárolta meg 100 % -ban a Budapesti Tejipari Vállalatot és 1996-ban jött létre a mai nevén is ismert DANONE Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft.

Hol található a Danone Kft. üzeme Magyarországon?

A Danone Kft. telephelye a X. kerületben található, a Keresztúri út 210. szám alatt.

Mikor épült a Danone Kft. telephelye?

1972-ben a Budapesti Tejipari Vállalat (BTV) egy új gyárat és irodaépületet hozott létre Kőbányán, amely ma a Danone Kft. telephelye. A ’70-es években friss tejtermékek egész sora került le a termelő vonalakról, köztük az akkor új terméknek számító tartós tej, a máig népszerű poharas tej, de ezen kívül készült itt kakaó, vaj, túró, kefir, tejszín és joghurt is. Akkoriban a Budapesti Tejipari Vállalat biztosította Budapest teljes tej ellátását, azaz naponta mintegy 2 millió embert látott el tejjel és tejtermékekkel.

Magyarországon csak tejtermékek gyártással foglalkozik a Danone Kft.?

Igen. A DANONE Kft. telephelyén savanyított tejkészítmények (tejföl, kefir, natúr és gyümölcs joghurtok, probiotikus joghurtok és tejdesszertek) gyártásával foglalkozik A DANONE Kft. vezető helyet foglal el a magyar friss tejtermékek piacán és szintén piacvezető a friss joghurt kategóriában. A Danone Csoport másik két üzletág-egységei (Numil: bébitápszerek, Nutricia: klinikai tápszerek) is jelen vannak különállóan Magyarországon.

Danone hírek

Új korszak az élelmiszerek jelölésében

2014.07.04.

Allergének címkézése, tápértékjelölés, 1169/2011/EU. Mindössze nyolc szám és két betű. Ugyanakkor határkő a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatása terén. Messze van még 2014. december 13., a következő meghatározó dátum, ám az előkészületek már gőzerővel folynak. A rendelet megalkotásának szempontjairól, valamint az előkészületekről kérdeztük az illetékes minisztérium képviselőjét és több érintettet. (Császár László, Élelmiszer Szaklap)

Megtévesztő hirdetés a Danone nevében

2014.07.02.

Vállalatunk a magyarországi Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. 2014. július 2-án értesült a Danone ausztriai leányvállalata nevében feladott HAMIS álláshirdetésről. A hirdetést feladó – Kanalas Gábor néven – az „álláslehetőség” biztosítása fejében 230 eurót kér a jelentkezőktől. Az összeget semmi esetre ne adják át vagy utalják át neki! A Danone semmilyen kapcsolatban nem áll a hirdetővel.

Kérdésed van?

Hívj minket vagy kérdezz online!

06 40 44 11 44

 

Elfogadom a jogi nyilatkozatot

infovonal és közösség